Tuesday, February 15, 2011

bersama Dato' MB n Exco2 Kerajaan Negeri Selangor

salam satu malaysia!!pergh..bukan ape cuma terkesan lak ngan banner2 n poster2 yg terpang2 hampir kat setiap busstop kat KL ni masa time aku balik tadi..huh..sempat jugak aku pusing BB n KL..bersemangat sungguh..:).ok2 sebenarnya malam tadi baru selesai perjumpaan dengan YB Dato' MB SELANGOR ngan exco kerajaan negeri bersama student2 mesir serta ibubapa..majlis berlangsung bermula 6 ptg(15 feb) sehingga lebih kurang jam 10.30 malam..bertempat di Dewan Jubli Perak,bangunan SUK SELANGOR..memang ramai tetamu2 yg hadir..sendat jgak kawasan perkarangan parking kat situ..huhu..kerjasama yang diberikan amat dipuji oleh barisan exco2 kerajaan negeri..bayangkan anggaran yg akan hadir cuma 6 hingga 8 ratus tapi yg hadir mlm tadi dekat seribu lebih jugak..tahniah dan syabas diucapkan pada pihak penganjur yang hebat2..disamping itu,banyak input2 yg dapat diperolehi terutamanya perihal pelajar2 yg study di mesir..student semua tengah bingung sampai bila akan bercuti di malaysia n bila akan dihantar pulang semula ke mesir..ada ura2 yg cakap University kat mesir akan buka dalam seminggu lagi..tp adakah status 'aman' tuh da terpacak di mesir??rata2 ibubapa bimbang akan keselamatan anak2 mereka yg study kat sana..tapi semuanya terkawal n tenang bilamana diberi kata2 semangat oleh barisan exco kerajaan negeri bahawa kerajaan negeri juga mengambil penting isu keselamatan ini..so exco cakap kebimbangan kita sama2 dirasai n menjadi tanggungjawab exco dalam menjaga student2 terutamanya anak2 selangor..dalam majlis tu jugak banyak isu2 semasa yg disampaikan..termasuklah statistik terbaru menunjukkan kadar jenayah di selangor adalah yang terendah berbanding negeri2 lain..wah..Alhamdulillah..moga2 segala yg diusahakan mendapat redha dariNya n harapan agar menjadi lebih baik supaya dapat jadi negeri contoh di malaysia ini..time majlis tuh jugak persoalan pasal cuti sampai bila tu masih tak dapat dipastikan n kerajaan masih lg berbincang dengan pihak kerajaan sementara mesir..jadi sama2 kita tunggu ye bg student2 mesir..insyAllah kita akan teruskan pencarian ilmu dibumi mesir..so jgan sia2 kan cuti yang ada ni..emm..setakat tu untuk kali ini..majukanlah diri demi kepentingan kita bersama..wassalam..(>_<)

5 comments:

MyRa QuEeN said...

pengalam yg xdpat dilupakan..

iseymahadi said...

tau xpew..banyak sgt..suke2..:)

princess laila said...

t kalo ttbe2 kne balik mngejut ke Mesir jgn tak habak pulak naa..

moga mmber2 y stdy kat Mesir dpermudahkan sgala urusan =)

iseymahadi said...

okey laila..akan d habaq..huhu..
skunk aku kat kelate..:)

Nasuha Salleh said...

moge2 Mesir kmbli pulih sperti sediakala.. ;))
kelas dah mula dgrnye...