Tuesday, January 18, 2011

jangan nangis2 ye!!

Assalamualaikum..

terasa gatal tangan ni nak menaip sebelum jasad ni nak berlabuh tirai(tito)..jgn terpengaruh ngan tajuk kat atas tuh plak ye..haha..saje je nak wat gempak sikit..(^_^)..tahu tak korg semua macam2 benda yang sering kita dengar dalam setiap hari..ada yang enak n ada yg kurang enak..ada yg baru n ada yg pernah kita dengar tapi semua tuh berguna..asbabnya setiap perkara yg terjadi confirmla ada kebaikannya..lumrah kehidupan seorang insan bilamana dengar benda baru akan buatkan diri kita xcited nak tahu..itu jgk la gunanya belajar..dengan belaja insyAllah kita dapat tahu apa yg belum tahu..n sebab belajar jgak la kita akan ingat balik apa yg dah lupa..sebab tu lah peringatan bermanfaat pada orang2 islam..kita hidup kat dunia ni hanya pinjaman..n setiap setiap yg hidup pasti akan mati..cuma adakah diri kita ni dah bersedia untuk hadapi kematian??tepuk dada sendiri tanya..insyAllah jawapan pasti akan ditemui..hemm

sebenarnya aku nak bgtau exam aku dah nak habis..tggal lagi satu je paper..harap2lah paper sebelum ni berjaya untuk mndapatkan natijah yg terbaik..putaran seorang yg bergelar student ni sebelum berjaya mestilah berusaha n selepas tu jgn lupa tuk tawakal n memohon pada Allah..jangan diharap over sgt kalau usaha tak seberapa..tapi insyAllah moga2 usaha aku n teman2 aku kat sini mendapat balasan yg setimpal..hemm..so last paper aku khamis ni 20 januari bersamaan 16 safar 1432H..penuh harapan bg aku exam tahun ni supaya dapat natijah yg terbaik dari tahun sebelumnya..tak sabar aku nak membalas segala jasa2 parents aku selama mendidik n membesarkan aku..hanya Dia yg dapat membalasnya..n kita sebagai anak kena lah bg kebahagiaan tuk mereka dengan kejayaan sekurang-kurangnya dapatlah juga buat mereka happy sokmo..(^_^)

so setakat tuh dulu dis time..berbakti,hargai n hormatilah mereka selagi mereka masih berada dalam nikmat hidup yg tak ternilai ni..usahakanlah segala yg termampu bagi diri kita tuk buat mereka tersenyum n bahagia sepanjang kehidupan mereka..biarlah ..ingatlah!!senyuman itu membawa kebahgiaan yg sangat bermakna tuk mereka n diri kita sendiri..ok lah..doakan aku n teman2 tuk last paper ni..insyAllah semuanya baik2 belaka..wassalam(>_<)

jap2:sekarang kat sini tengah winter!!sejuk gila duh..memang dugaan exam time winter ni..cam kat dalam peti ais..huhu..jgn jd beku dah la ye..huhu

2 comments:

princess laila said...

yeah! caiyok2~ isey buleh!!

isey itu aku said...

haha..laila ni memang setia r..huhu..tenqiu2..insylah..amin..:)