Sunday, January 2, 2011

kami dah kena!!!!


“What!!..biar betol!!..agak2la wei nak exam ni!!..akhirnya kita terkena!!..pe ko merepek ni!!”


Itulah antara statement2 yang keluar dari mulut2 housemate(HM) aku..haha..ape yang aku nak kongsi kali ni memang agak menarik bg aku n mungkin agak kesian bg korang..papepon aku nak cerita dulu..pas tuh pandai2la korg judge sendiri yew..:)..huhu..ini antara cerita2 sempena masuk tahun 2011..pergh!..memang sejarah dah terukir bg aku n HM aku..pic kat atas tuh tak cukup 2 org..selamat membaca..jeng3..

Macam ni ceritanya..lebih kurang 3 bulan lebih kami berpindah ke rumah baru disini(Egypt) yang sewanya boleh tahan jugakla mahalnya..apa yang agak terkejut bg kami bila cerita2 yang senior2 cerita kat kami sebelum ni akhirnya bakal kami hadapi..FUH!!memang best gila(gelak dalam kecewa)..bertarikh 1-11-2011,lebih kurang jam 9.30 mlm kami mendengar berita yang sangat best dari tuan rumah kami..kami terus terkelu but still cool..:)..haha..statement dia berbunyi cmni..”entum semua dijemput keluar ke tempat baru tuk bulan hadapan(bulan 2) atas sebab2 yg tertentu”ini bila dah ditranslate dari bahasa arab..haha..memang best gila dengar ayat tuh!!..masing2 buat muka tak paham n tertanya2 ape reason tuk semua ni..so antara sebabnya seperti berikut:

  • · Masalah mesin basuh yang bising*
  • · Bunyi suara2 tengah malam
  • · Bunyi hentakan2 maut(dinasour kot)

Emm..memang suka gila kami time tuh..almaklumla tuan rumah cakap dengan penuh berhemah..haha..akhirnya sejarah2 senior kembali berulang dan mangsanya kali ni adalah kami..kena ‘barrah’ ataupun dalam bahasa baiknya dijemput keluar..bila ditengok pada sebab2 diatas tuh make us tergelak n rase nak guling2 jew..semua sebab2 tuh kami memang tak akui kecuali yg bertanda *..lagipun kami ni semuanya bujang n kadang2 tuh time malam la waktu yg sesuai tuk kami basuh baju..tapi apa yang kami buat tuh buatkan jiran kat bawah mengamuk dan mengadu kepada tuan rumah..memang agak tak puas hati jugakla ngan jiran bawah ni..asik nak cari salah kami je..emm..seb bek la kami ni student n tak nak cari pasal..mentang2la kami ni foreigner kad sini so boleh nak buli2 kami..hatui..perit betol la ngan dorang ni..papepon keputusan telah pon dibuat..dah la bulan 1 ni semua akan hadapi exam..memang ujian betol..nasib baikla bulan ni last..lau bulan ni jugak kena keluar memang tak tahu lah camne..:(..ape nak buat,kami semua ni hanya menumpang kat sini n tuan rumah kat sini memang jenis yg ikut telunjuk jiran je..nak cakap pon tak boleh ubah pape dah..just boleh mengata n marah2 antara kami jewla..hemm..maka terciptalah sejarah dalam buku tahun 2011 aku n HM aku..memang top story la aku ase tuk new year ni..tengs tuan rumah yew..sayang sangat!!dan kepada jiran yang agak kurang ajar tuh harapan dari kami moga anda2 mendapat balasan yg sesuai dari Allah..anyway kami semua berlapang dada n harap semuanya berjalan lancar..walaupun hakikatnya memang tak puas hati ngan jiran yang poyo betol tuh..hemm..sabar3(pegang dada sambil pandang langit n senyum)..moga ujian ni tak mematahkan semangat aku n HM aku tuk menjalani exam yang bakal tiba ni..bittaufiq wannajah insyAllah..

Sekian dari isey..(^_^)

p/s:semoga semua terhibur dan doakan kami baik2 ye..

4 comments:

ridzuan sujari said...

alahai isyam... sbar2... dugaan belajar tuh...
huhu...
moga2 Allah permudahkan... amin..

ibnumahadi said...

tuh la pasai..ok2..moga semuanya baik2..amin..

princess laila said...

huhu~ sian kawan kita yang kt perantauan nih..
moga Allah pemudahkan sumenyer ^_9

ibnumahadi said...

hemm..tengs laila..exam da dekat..doakan yew..:)
nak balik..haha